20 Lezzetli Düşük Karbonhidratlı Kahvaltı Tarifi

Simitlerden tostlara, bisküvi ve soslara kadar en sevilen kahvaltılık yiyeceklerin çoğu karbonhidratla yüklüdür.

Düşük karbonhidratlı veya ketojenik bir diyet uyguluyorsanız, sabah öğününüzde ne yiyeceğinize karar vermek inanılmaz derecede zor olabilir.

Neyse ki, çok sayıda kahvaltı seçeneği karbonhidrat bakımından düşük ve yine de lezzet dolu.

İşte gününüzü sağlıklı geçirmek için deneyebileceğiniz 20 düşük karbonhidratlı kahvaltı tarifi.

1-8. Yumurta yemekleri

1. Ispanaklı ve keçi peynirli omlet

İçindekiler

  • 3 büyük yumurta
  • 2 yemek kaşığı 0 mL) ağır krema
  • 1 su bardağı 0 gram) ıspanak
  • 28 gram keçi peyniri
  • 1 yemek kaşığı 4 gram) tereyağı
  • tatmak için biber ve tuz

Talimatlar

  1. Yumurtaları, kremayı, tuzu ve karabiberi bir kapta çırpın, ardından karışımı bir kenara koyun.
  2. Tereyağını bir tavada orta ateşte eritip ıspanakları soteleyin . Ispanak koyu yeşil ve soluncaya kadar ara sıra karıştırın. Tavadan alın ve bir kenara koyun.
  3. Yumurta karışımını tavaya dökün ve orta ateşte pişirin.
  4. Yumurtalar sertleşmeye başlayınca spatula yardımıyla ters çevirin.
  5. Omletin yarısına ıspanak ve keçi peyniri ekleyin. Omlet piştikten sonra ikiye katlayın ve servis yapın.

Yemek hazırlığı: günlük kahvaltı

2. Sebzeli omlet

İçindekiler

  • 6 büyük yumurta
  • 1/3 su bardağı (80 mL) süt
  • tatmak için biber ve tuz
  • 4 diş sarımsak , kıyılmış
  • 2 su bardağı (60 gram) lahana, doğranmış
  • 2 su bardağı 00 gram) dolmalık biber, doğranmış
  • 1 ons 8 gram) ufalanmış beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı 5 mL) zeytinyağı

Talimatlar

  1. Fırını önceden 400°F’ye 05°C) ısıtın.
  2. Yumurta, süt, kıyılmış sarımsak, tuz ve karabiberi çırpın, ardından karışımı bir kenara koyun.
  3. Orta ateşte 10 inçlik 5 cm) fırına uygun bir tavaya zeytinyağını ekleyin. Doğranmış lahana ve dolmalık biberleri yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak veya yaklaşık 5-7 dakika soteleyin.
  4. Yumurta karışımını dökün ve eşit olarak dağıtmak için tavayı eğin. Üstüne feta serpin.
  5. Yumurtalar ayarlanana kadar tavada 15-20 dakika pişirin, ardından baharatlayın, dilimleyin ve servis yapın.

3. Fırında avokado yumurtası

İçindekiler

  • 1 avokado
  • 2 büyük yumurta
  • tatmak için biber ve tuz
  • pastırma parçaları, peynir, frenk soğanı, kişniş veya domates gibi isteğe bağlı soslar

Talimatlar

  1. Fırını önceden 400°F’ye 05°C) ısıtın.
  2. Avokadoyu ikiye bölün , çekirdeğini çıkarın ve bir kaşık kullanarak ortasından biraz et alıp deliği büyütün.
  3. Her deliğe bir yumurta kırın.
  4. Tuz, karabiber ile tatlandırın ve dilediğiniz malzemeleri ekleyin.
  5. 10-15 dakika pişirip servis yapın.

4. Şakşuka

İçindekiler

  • 6 büyük yumurta
  • 1 soğan, doğranmış
  • 1 kırmızı dolmalık biber, doğranmış
  • 3 diş sarımsak, kıyılmış
  • 28 ons (794 gram) ezilmiş domates konservesi
  • tatmak için biber ve tuz
  • 1 yemek kaşığı (7 gram) kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı gram) kırmızı biber tozu
  • 1 çay kaşığı gram) kimyon
  • 2 ons (57 gram) ufalanmış beyaz peynir
  • 1 demet kişniş, doğranmış

Talimatlar

  1. Orta ateşte bir tavaya yağ ekleyin. Doğranmış soğanları ve dolmalık biberleri 3-5 dakika veya soğanlar yarı saydam olana kadar soteleyin.
  2. Konserve domatesleri suyuyla birlikte tavaya dökün. Kıyılmış sarımsak, tuz, karabiber ve baharatları karıştırın ve karışımı kaynatın.
  3. Bir kaşık kullanarak karışımda 6 küçük delik açın ve her birine 1 yumurta kırın.
  4. Tavayı kapatın ve 5-10 dakika veya yumurtalar istediğiniz pişme seviyesine ulaşana kadar pişirin.
  5. Beyaz peynir ve kişniş ile doldurun ve servis yapın.

5. Brokoli ve domuz pastırması kabuksuz kiş

İçindekiler

  • 6 büyük yumurta
  • 1 su bardağı 40 mL) süt
  • 1 su bardağı (90 gram) brokoli , doğranmış
  • 4 dilim pastırma, doğranmış
  • 3/4 su bardağı (85 gram) rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı 0 mL) zeytinyağı
  • tatmak için biber ve tuz

Talimatlar

  1. Fırını önceden 350°F’ye 80°C) ısıtın.
  2. Pastırmayı orta ateşte 5-10 dakika veya çıtır çıtır olana kadar bir tavada pişirin . Havlu serili bir tabağa bir kenara koyun.
  3. Tavaya zeytinyağını ekleyin ve doğranmış brokoliyi 3-4 dakika soteleyin. Yağlanmış 9 inçlik 3 cm) bir pasta tabağının dibine brokoli ve pastırmayı eşit şekilde dağıtın.
  4. Küçük bir kapta yumurta, süt, tuz ve karabiberi çırpın. Yumurta karışımını pasta tabağının üzerine dökün ve peynirle doldurun.
  5. Yumurtalar sertleşene kadar 30-35 dakika pişirin. Kesmeden ve servis yapmadan önce soğutun.

6. Zoodle yumurta yuvaları

İçindekiler

  • 2 kabak , spiralize
  • 2 büyük yumurta
  • 1 yemek kaşığı 0 mL) zeytinyağı
  • tatmak için biber ve tuz
  • beyaz peynir, dilimlenmiş avokado veya kırmızı biber gevreği gibi isteğe bağlı soslar

Talimatlar

  1. Fırını önceden 350°F’ye 80°C) ısıtın.
  2. Bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve kabakları orta ateşte 2-3 dakika veya yumuşayana kadar soteleyin.
  3. Yuva oluşturmak için her spiral kabakları bir tavada düzenleyin. Ortasına bir yumurta kırın, tuz ve karabiber serpin ve 5 dakika pişirin.
  4. İstediğiniz malzemeleri ekleyip servis yapın.

7. Sebzeli yumurtalık

İçindekiler

  • 12 büyük yumurta
  • 1/3 su bardağı (80 mL) süt
  • 1/4 su bardağı 9 gram) kırmızı soğan, doğranmış
  • 1 su bardağı (70 gram) mantar , doğranmış
  • 1 su bardağı 50 gram) dolmalık biber, doğranmış
  • 1/2 su bardağı (90 gram) domates, doğranmış
  • 1 su bardağı 10 gram) rendelenmiş peynir
  • 2 yemek kaşığı 0 mL) zeytinyağı
  • tatmak için biber ve tuz

Talimatlar

  1. Fırını önceden 350°F’ye 80°C) ısıtın.
  2. Zeytinyağını bir tavaya ekleyin ve sebzeleri orta ateşte 5 dakika veya yumuşayana kadar soteleyin.
  3. Kepçe sebze yağlanmış, 12 fincan çörek teneke eşit bir şekilde ve peynir.
  4. Küçük bir kapta yumurta, süt, tuz ve karabiberi karıştırın. Karışımı muffin kalıbının her bir kabına eşit olarak dağıtın.
  5. 20-25 dakika veya katılaşana kadar pişirin ve servis yapmadan önce soğutun.

8. Hindi sosisli omlet

İçindekiler

  • 2 büyük yumurta
  • 2 yemek kaşığı 0 mL) ağır krema
  • 1 yemek kaşığı 4 gram) tereyağı
  • tatmak için biber ve tuz
  • 1 hindi sosis köftesi

Talimatlar

  1. Küçük bir kapta yumurtaları, kremayı, tuzu ve karabiberi çırpın.
  2. Orta-düşük ısıda bir tavaya tereyağı ekleyin ve yumurta karışımını dökün.
  3. Yumurtaların kenarları sertleşmeye başladığında, bir spatula kullanarak yumurtaları bir yandan diğer yana doğru itin ve kıvrımları parçalayın. Yumurtaların çoğu pişene kadar devam edin ve ocaktan alın.
  4. Cook hindi sosis patty orta ateşte bir tavada ve yanında omlet hizmet vermektedir.

9–12. Tatlılar ve unlu mamuller

9. Düşük karbonhidratlı krep

İçindekiler

  • 2 büyük yumurta
  • 2 ons (57 gram) krem peynir
  • 1-2 çay kaşığı -4 gram) stevia
  • 1 çay kaşığı (5 mL) vanilya özü
  • 2 yemek kaşığı 0 mL) zeytinyağı

Talimatlar

  1. Malzemeleri bir karıştırıcıya veya mutfak robotuna ekleyin ve pürüzsüz olana kadar nabız atın.
  2. Bir tavayı orta ateşte ısıtın ve zeytinyağını ekleyin.
  3. Hamurun 1/4’ünü tavaya dökün ve altın rengi olana kadar 2-3 dakika pişirin.
  4. Çevirin ve 1 dakika veya ikinci taraf altın rengi olana kadar pişirin.
  5. Hamurun geri kalanıyla tekrarlayın ve üstüne tereyağı, şekersiz şurup, şekersiz reçel, taze çilek veya yoğurt ekleyin.

10. Şekersiz granola barlar

İçindekiler

  • 1/2 su bardağı (75 gram) badem
  • 1/2 su bardağı (60 gram) ceviz
  • 1/4 su bardağı (40 gram) kenevir tohumu
  • 1/4 su bardağı 3 gram) şekersiz hindistan cevizi gevreği
  • 1/4 su bardağı (43 gram) şekersiz çikolata parçaları
    1/4 su bardağı (60 gram) badem ezmesi
  • 1 büyük yumurta
  • 4 yemek kaşığı (48 gram) keşiş meyve özü
  • 2 çay kaşığı 0 mL) vanilya özü
  • bir tutam tuz

Talimatlar

  1. Fırını önceden 350°F’ye 80°C) ısıtın.
  2. Bademleri ve cevizleri bir mutfak robotuna ekleyin. Somunlar büyük parçalara ayrılana kadar birkaç kez vurun.
  3. Doğranmış fındıkları kenevir tohumu, hindistancevizi gevreği, tuz, çikolata parçaları ve keşiş meyvesi ile büyük bir kapta birleştirin ve karışımı bir kenara koyun.
  4. Ayrı bir kapta yumurta, vanilya özü ve badem yağını karıştırın. Çırpın ve karışımı fındık ve tohumlarla birlikte daha büyük kaseye dökün.
  5. Parşömen kağıdı ile kaplı bir fırın tepsisine granola karışımı çok kompakt olana kadar karışımı sıkıca bastırın .
  6. Tamamen ayarlanana kadar 15-20 dakika pişirin, ardından kesmeden ve servis yapmadan önce tamamen soğutun.

11. Düşük karbonhidrat proteinli kekler

İçindekiler

  • 2 su bardağı 24 gram) badem unu
  • 1/4 su bardağı 0 gram) düşük karbonhidratlı protein tozu
  • 1/2 su bardağı 00 gram) keşiş meyvesi gibi toz şeker ikamesi
  • 1 çay kaşığı (5 gram) kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı (56 gram) eritilmiş tereyağı
  • 1/2 su bardağı 20 mL) şekersiz fındık sütü
  • 3 büyük yumurta
  • 1 çay kaşığı (5 mL) vanilya özü
  • 2/3 su bardağı 15 gram) şekersiz çikolata parçaları

Talimatlar

  1. Fırını önceden 350°F’ye 80°C) ısıtın.
  2. Bir çörek kalıbını kek kalıplarıyla hizalayın.
  3. Badem unu, protein tozu, şeker ikamesi ve kabartma tozunu büyük bir kapta karıştırın.
  4. Eritilmiş tereyağı , fındık sütü, yumurta ve vanilya özünü, ardından çikolata parçacıklarını yavaşça karıştırın .
  5. Hamuru her bir muffin kalıbına eşit şekilde paylaştırın. 20-25 dakika ya da bir çöreğin ortasından bir kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

12. Badem unlu waffle

İçindekiler

  • 1/2 su bardağı (56 gram) badem unu
  • 4 büyük yumurta
  • 1 çay kaşığı (5 gram) kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı 4 gram) keşiş meyve özü
  • 1/3 su bardağı (82 gram) Yunan yoğurdu
  • 1 yemek kaşığı 4 gram) eritilmiş tereyağı

Talimatlar

  1. Malzemeleri bir blender veya mutfak robotuna ekleyin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  2. Bir waffle makinesini ısıtın. Hamurun 1/4’ünü ekleyin ve waffle’ların kenarları altın sarısı ve çıtır olana kadar pişirin.
  3. Hamurun geri kalanıyla tekrarlayın ve çilek, şekersiz şurup veya şekersiz reçel ile servis yapın .

13-14. Puding ve yoğurt

13. Hindistan cevizli chia pudingi

İçindekiler

  • 3/4 su bardağı 80 mL) hindistan cevizi sütü
  • 1/4 su bardağı (43 gram) chia tohumu
  • 1/2 yemek kaşığı (7 mL) şekersiz akçaağaç şurubu
  • 1/2 çay kaşığı .5 mL) vanilya özü

Talimatlar

  1. Malzemeleri orta boy bir kaseye ekleyin ve birleştirmek için çırpın.
  2. Karışımı gece boyunca veya en az 6-8 saat boyunca örtün ve soğutun.
  3. Porsiyonlayın ve olduğu gibi servis yapın ya da taze meyve, kuruyemiş veya tohum gibi seçtiğiniz malzemelerle doldurun .

14. Meyveli Yoğurt

İçindekiler

  • 1 su bardağı 45 gram) Yunan yoğurdu
  • 1/2 su bardağı (83 gram) çilek, böğürtlen veya ahududu gibi en sevdiğiniz düşük karbonhidratlı meyve
  • badem, ceviz, chia tohumu veya keten tohumu gibi isteğe bağlı soslar

Talimatlar

  1. Yoğurt ve taze meyveyi birleştirin. İle Üst fındık arzu ve hizmet ancak ve tohumlar.

15-16. sebze yemekleri

15. Kahvaltı salatası

İçindekiler

  • 2 su bardağı (60 gram) ıspanak
  • 2 katı haşlanmış yumurta
  • 28 gram mozzarella peyniri
  • 1 Roma domatesi, doğranmış
  • yarım avokado, dilimlenmiş
  • 2 yemek kaşığı 0 mL) zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı 5 mL) limon suyu
  • tatmak için biber ve tuz

Talimatlar

  1. Ispanağı bir kaseye ekleyin ve yumurta, mozzarella peyniri, domates ve avokado ile kaplayın.
  2. Yapmak için giyinme , çırpıcı limon suyu ile zeytinyağı ve tuz ve biber bir çizgi.
  3. Sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın.

16. Doldurulmuş dolmalık biber

İçindekiler

  • 2 büyük dolmalık biber
  • 4 büyük yumurta
  • 1/2 su bardağı (55 gram) rendelenmiş peynir
  • tatmak için biber ve tuz
  • 2 dilim pastırma, pişmiş ve ufalanmış
  • 1 su bardağı 0 gram) doğranmış ıspanak

Talimatlar

  1. Fırını önceden 350°F’ye 80°C) ısıtın.
  2. Her bir dolmalık biberi boyuna ikiye bölün ve sapını ve tohumlarını çıkarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip kenara alın.
  3. Küçük bir kapta yumurta, domuz pastırması, ıspanak, tuz, karabiber ve 1/4 su bardağı 8 gram) peyniri çırpın .
  4. Yumurta karışımını her bir dolmalık biberin içine eşit şekilde dökün. Kalan peynirle doldurun.
  5. 35-45 dakika veya yumurtalar ayarlanana kadar pişirin.

17-18. Vegan yemekler

6. Tofu karıştırmak

İçindekiler

  • 16 ons (454 gram) ekstra sıkı tofu
  • 2 yemek kaşığı 2 gram) besin mayası
  • 2 yemek kaşığı 8 mL) zeytinyağı
  • yarım kırmızı soğan, doğranmış
  • yarım dolmalık biber, doğranmış
  • 4 diş sarımsak, kıyılmış
  • 2 su bardağı (60 gram) doğranmış ıspanak
  • tatmak için biber ve tuz

Talimatlar

  1. Tofuyu boşaltın ve bloğu kuruturken kalan nemi alın, kağıt havluyla kaplı bir tabağa koyun ve üzerine ağır bir nesne koyarak 10-15 dakika bastırın.
  2. Tofuyu bir kasede küçük parçalara ayırmak için bir çatal kullanın ve bir kenara koyun.
  3. Orta ateşte bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve ardından soğan ve sarımsağı 2-3 dakika soteleyin.
  4. Biber ve ıspanağı ekleyin. Ispanak koyu yeşil ve soluncaya kadar soteleyin.
  5. Ufalanmış tofuyu tavaya ekleyin ve büyük topakları parçalamak için ara sıra karıştırarak 3-4 dakika pişirin.
  6. Servis yapmadan önce besin mayası ve tuz ve karabiber ile karıştırın.

18. Keto avokado tostu

İçindekiler

  • 2 dilim düşük karbonhidratlı ekmek
  • 1 avokado
  • yarım limonun suyu
  • tatmak için biber ve tuz

Talimatlar

  1. Avokadoyu küçük bir kapta çatalla ezin ve limon suyu, tuz ve karabiberle karıştırın.
  2. Bu avokadoyu kızarmış düşük karbonhidratlı ekmeğin üzerine yayın .

19. Yeşil smoothie

İçindekiler

  • 2 su bardağı (60 gram) ıspanak
  • bir avokadonun yarısı
  • 1 su bardağı 65 gram) çilek
  • 1–1,5 su bardağı 40–350 mL) şekersiz badem sütü
  • 1 ölçek düşük karbonhidratlı protein tozu (isteğe bağlı)

Talimatlar

  1. Malzemeleri bir karıştırıcıya ekleyin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.

20. Fıstık ezmeli elma

İçindekiler

  • 1 elma, halka halka doğranmış
  • 2 yemek kaşığı 0 gram) fıstık ezmesi
  • kıyılmış badem, ceviz, ceviz, tarçın veya şekersiz çikolata parçaları gibi isteğe bağlı soslar

Talimatlar

  1. Fıstık ezmesini elma halkalarının üzerine eşit şekilde yayın .
  2. Seçtiğiniz malzemeleri üzerine serpin ve keyfini çıkarın.

Alt çizgi

Çeşitli şahane, besleyici düşük karbonhidratlı kahvaltı seçenekleri sabahınızı renklendirebilir.

Karbonhidrat alımınızı azaltmak ve diyetinizi çeşitlendirmek için yukarıdaki tariflerden bazılarını deneyin. Ayrıca mutfakta yaratıcı olabilir ve bu düşük karbonhidratlı yemekleri zevkinize göre uyarlamak için en sevdiğiniz malzemeleri değiştirebilirsiniz.