Kurutma için Maydanoz Nasıl Hasat Edilir

Kurutma için maydanoz toplamayı öğrenin!

Kurutma için Maydanoz Nasıl Hasat Edilir
Kurutma için Maydanoz Nasıl Hasat Edilir

Maydanoz, şüphesiz gezegendeki en popüler bitki türlerinden biridir. Sadece çeşitli yemekler için sos olarak değil, aynı zamanda bu yemeklerin daha lezzetli olmasına yardımcı olmak için de kullanılır. Çok fazla maydanoz yetiştiriyorsanız ve daha uzun süre dayanması için bir kısmını kurutmakla ilgileniyorsanız, iyi haber şu ki, görev düşündüğünüzden çok daha basit.

Maydanoz büyümeye başladığında, görünüşte bahçenizi sollayabilir, ancak bunun tek nedeni çok kolay büyümesidir. Maydanoz, servis ettiğiniz herhangi bir yemeği süsleyebilir, ancak maydanozu kurutmak için hasat ediyorsanız uymanız gereken bazı kurallar vardır.

Kurutma için Maydanoz Nasıl Hasat Edilir

Maydanozunuz büyümeye başladıktan sonra daha uzun süre dayanması için bir kısmını kurutmak isteyebilirsiniz ve bunu yapmak çok kolaydır. Maydanoz yapraklı görünümlü bir bitkidir ve yaprak saplarının hepsinin üç segmentli olduğunu fark ettiğinizde hasat edilmeye hazır demektir . Bu genellikle maydanozu ektiğiniz andan itibaren 70 ila 90 gün sürer, bu nedenle bu bitkiyi en az 70 gün hasat etmeyi beklemeyin.

Kesmeye gittiğinizde, bir mutfak makası alın ve saplarını ve yapraklarını alıp diğer elinizle birleştirdikten sonra zemin seviyesinde kesin. Bitkiyi çok yüksekten keserseniz veya keserseniz, daha sonra maydanoz yetiştirmeyi çok daha zor hale getirebilir.

unnamed 3
Kurutma için Maydanoz Nasıl Hasat Edilir

Bu yüzden maydanozu keserken sadece yaprak kısımlarını kesip mümkünse saplarını bırakın çünkü bütün lezzet burada. Ve kabul edelim; aroması ve aroması, ilk etapta maydanoz yetiştirmenin ana nedenleridir!

Maydanozu keserken bir başka ipucu da, her zaman içini kesmeden önce dış saplarını kesmektir . İç sapları bırakır ve büyümeye devam etmelerine izin verirseniz, olgunlaşmak için daha fazla zamanları olacak ve bu nedenle çok daha iyi görünecekler ve onlara ulaştığınızda daha fazla ot toplayacaklar. Yine, sonunda en lezzetli maydanozu elde etmek için zemin seviyesinde kesmek ve mümkün olduğunda sadece yapraklı kısmı kesmek isteyeceksiniz. Doğal olarak, bazı saplar her zaman geride kalacaktır, ancak elinizden geldiğince çoğunlukla yapraklı kısımlar ve küçük saplar elde etmek istersiniz.

Sezon boyunca sürekli hasat yapmayı planlıyorsanız, hasat zamanları arasında yaklaşık bir hafta beklemek iyi bir fikirdir . Maydanoz hızlı büyür ve bir hasat ile bir sonraki hasat arasında bir hafta beklerseniz, bir dahaki sefere mutfak makasınızla dışarı çıktığınızda seçebileceğiniz bol miktarda yeni, taze maydanoz sapı olacaktır. Maydanoz da çok kolay büyür ve tohumları satın almak ucuzdur, bu nedenle maydanozu keserken yanlışlıkla karıştırırsanız ve bir kısmını atmak zorunda kalırsanız, endişelenmeyin çünkü bol miktarda maydanoz olacaktır. o partiden geldi.

Kurutma için Maydanoz Nasıl Hasat Edilir

Sonra ne yapacağız?

Maydanozunuzu hemen kurutmayacaksanız ve çok yakında yiyebileceğinizi düşünüyorsanız, bir bardak suya nazikçe koyup buzdolabına koyabilirsiniz, burada yaklaşık on gün boyunca taze ve yenilebilir kalacaktır. . Taze maydanozu bir cam bardağa koyun, ardından şeffaf bir plastik torba veya bir miktar plastik sargı ile gevşek bir şekilde örtün. İstediğiniz zaman içeri girip ihtiyacınız olanı alabilir, sonra gerisini bir dahaki sefere orada bırakabilirsiniz.

Maydanozunuzu kurutacaksanız bunu yapmak istemeyeceksiniz; bunun yerine, hala tazeyken hemen kurutursanız daha iyi olur. Suyu buzdolabında saklamak, sadece yemeden önce kısa bir süre taze tutmakla ilgileniyorsanız yapılmalıdır.

AYRICA BAKINIZ: Kuru Maydanozun Sağlığa 10 İnanılmaz Faydası

Trendyol, Hepsiburada ve diğer pazaryerlerindeki mağazalarımızdan da alışveriş yapabilirsiniz.

trendyol logo69dbe8fc89fa4d5aa7a729de701665d3